The building Abderrahman I (169/785-786).

Technical issues in building the original Rahman Mosque I remain of study and discussion. Different opinions about your plant, the mihrab arcades and face, alegando unas que el templo original de la Basilica de san Vicente pervivió en estas once naves primitivas, incidiendo otras en que ese templo fué derribado, construyendo uno nuevo en el periodo de 785-786, un año.

Tambien existen dudas de los elementos y la geometria que usó el alarife en esta construcción, que dió origen al revolucionario sistema arquitectonico que permite elevarse el techo sobre un bosque de columnas unidas por la doble arcada en medio punto y herradura.

Este interesante trabajo de Antonio Fernández Puertas de la Universidad de Granada nos aporta algunas posibles soluciones:

“La planta de la mezquita del siglo era un cuadrado dividido en dos áreas rectangulares iguales, the courtyard and the oratorio. The latter alarife divided into two squares and took opposite sides of each a E. y O. such as radios and, are crosslinked to, got the width of the nave. Distributed into five equal parts the remaining area of ​​each square and scored the width of the aisles. To find the location of the columns could be used two systems, or a rectangular grid or a rhomboid grid. Known centers of the axes of the columns, plotted the elevation of the arcades and armor squad through
(=√2), cartabón (=√4) and lower corner. The qibla wall was run in the 11 naves y albergó el nicho del mihrab”.
Leer texto completo.

Be Sociable, Share!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*